Seuraa meitä Facebookissa Seuraa meitä Instagramissa

Opiskelukäytännöt

Tutustu tarkemmin Jousiakatemian opiskelukäytäntöihin, opetuksen tavoitteisiin ja sisältöön.

Jousiakatemian toimintamalli on yksinkertainen ja tehokas. Säännöllisesti ympäri vuoden järjestettävät opetusperiodit tukevat oppilaan perusopintoja ja tehostavat merkittävästi hänen kehitystään soittajana. Jousiakatemian opetus on tarkoitettu lisäkoulutukseksi oppilaan vakituisen soitonopetuksen ja kotioppilaitoksen rinnalle.

Jousiakatemiassa opiskelee kerrallaan 20–30 oppilasta, jotka ovat iältään 8–20-vuotiaita. Jousiakatemian opetusperiodit järjestetään keskitetysti Porvoossa yhteistyössä Porvoonseudun musiikkiopiston kanssa. Opetusperiodeja on 12–16 vuodessa. Ne ovat avoimia kaikille eli tunteja saa tulla seuraamaan vapaasti. Katso tulevien opetusperiodien ajankohdat Opetus 2023–2024 -sivulta.

Opetusperiodien aikana tarjotuilla yksityis- ja luokkatunneilla oppilaat syventyvät opettajiensa johdolla yksityiskohtaisesti sekä teknisiin kehityskohteisiinsa että työn alla oleviin musiikkiteoksiin. Lisäksi Jousiakatemian toimintaa on monipuolistettu maaliskuussa 2020 aloitetun kamarimusiikki- ja orkesterikoulutuksen myötä. 

Jousiakatemioissa opiskellaan säännöllisesti akatemioiden opettajien, omien soitintensa huippuosaajien johdolla. Monivuotinen yhteistyö samojen opettajien kanssa mahdollistaa oppilaille pitkälle tähtäävän, suunnitelmallisen ja kunnianhimoisen työskentelyn. Opetus tapahtuu pääasiallisesti suomeksi sekä tarvittaessa englanniksi.  Tutustu Jousiakatemian opettajiin Opettajat-sivulla.

Oppilailla on kaikilla opetusperiodeilla mahdollisuus työskennellä pianistin kanssa, mikä tehostaa merkittävästi esimerkiksi solisti- ja kilpailuohjelmiston valmistamista. Jousiakatemian vakituiset pianistit ovat Liisa Malmivaara ja Martti Rautio.

Kurssimaksu

Alueellinen ja taloudellinen tasa-arvo kuuluvat Jousiakatemian tärkeimpiin arvioihin. Jousiakatemia perii opetusperiodeistaan nimellisen kurssimaksun. Kurssimaksut pidetään kuitenkin alhaisina, jotta yksikään suomalaislahjakkuus ei jäisi ilman ansaitsemaansa lisäkoulutusta.